Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neve: Gilby Clarke
Eredeti neve: Gilbert Clarke
Született: 1962. augusztus 17., Ohio, Cleveland (USA)

Zenei képesítése: gitár
A Guns-ban: gitár

Kedvencei: Rolling Stones, AerosmithGilby Clarke 1962. augusztus 17-én született a Cleveland állam-beli Ohio-ban. Gilby 1984 óta Izzy haverja, volt és talán a sors iróniája, de pont az õ (Izzy) helyére került be a Guns N' Roses-ba pár hónappal a Use Your Illusion I és II kiadása után (1991 november). Gilby a Los Angeles-i Kill For Thrills zenekar gitárosa/énekese/dalszerzõje volt. Vagyis egy képzett, sokoldalú zenész, aki azonban mindezidáig csupán mellékszerepet kapott a csapat fõ alakjai mellett.

Gilby hobbija közé tartozik többek közt a motorozás is, ennek a szenvedélyének köszönhette, hogy egy baleset folytán eltörte a kezét, így 1993-ban Izzy-nek kellett helyettesítenie a Tel Aviv-béli (Izrael) GN'R koncerten.

Gilby Axl-rõl szóló nem épp rokonszenves megjegyzései miatt vált ki a Guns N' Roses-ból. Kiválása után a banda hanyatlani kezdett... Majd késõbb Axl régi barátja, Paul Huge került helyére. Gilby eddig három szólóalbumot adott ki: Pawnshop Guitars (1994), The Hangover (1997), és a Rubber (1998), valamint közremûködött a Slash's Snakepit-ben.