Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hollywood és a Sunset Strip

 

sunsetblvd.jpg

A Sunset Strip elnevezést a los angeles-i Hollywood-ban elhelyezkedő Sunset Boulevard egy kb. 2,5 km-es szakasza viseli. 

Az 1930-es és '40-es években a Strip a fény és a csillogás utcájává vált, a gazdag és híres emberek játszótere lett. Olyan legendás klubok nyitották meg kapuikat ebben az időszakban, mint a Ciro's, a Mocambo és a Trocadero.

Az 1960-as és '70-es években olyan előadók mennyországává vált, mint a Led Zeppelin, a The Doors, a The Birds, a Love és Frank Zappa. Ebben az időszakban váltak népszerűvé az olyan klubok, mint a Whisky a Go-Go, a Roxy, a Pandora's Box és a London Fog.

A hetvenes évek elején a glam rock zenészek száméra a legnépszerűbb hely a Rodney Bingenheimer's English Disco volt. Az utca a prostitúció és a drog mekkájává váltebben az időszakban. A Strip továbbra is a punk rock és a new wave legfőbb helye volt, azonban a nyolcvanas években a glam rock, a glam metal és a heavy metal lett a fő irányzat. Olyan bandák kezdték itt pályájukat, mint a Van Halen, a Mötley Crüe, a Quiet Riot, a RATT, a Poison, a Whitesnake, az L.A. Guns és a Guns N' Roses.