Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neve: Izzy Stradlin
Eredeti neve: Jeff Isabelle
Született: 1962. április 8., Lafayette (USA)

Zenei képesítése: gitár, basszusgitár, dob, ének
A Guns-ban: gitár

Kedvencei: Rolling Stones, Hanoi Rocks

Jeff Isabelle - a barátainak és azoknak, akik a barátai akartak lenni, egyszerûen csak Izzy - 1962. április 8.-án született Lafayette-ben. A banda egyetlen tagja, aki a gimnáziumból érettségi bizonyítvánnyal távozott. Izzy nem volt az a csavargó típusú rocker. Inkább a gitárjával bíbelõdött. Míg Axl csupa tûz és szenvedély volt, addig Izzy, a csapat legvisszahúzódóbb tagja szeretett észrevétlen árnyékként belépni és kisurranni egy szobából.

Axl-t és Izzy-t - aki talán barátjánál csendesebb, de nem kevésbé intenzív egyéniséggel bírt -, már hajdanán szinte családias szálak fûzték egymáshoz. És ez a kötelék sokat kibírt. "Sajnos, az a tény, hogy Indiana-ból származom, mit sem segített üzletileg a karrierem építésében. Egy kibaszott, semmirekellõ hely az!" Amikor 1982-ben Izzy Kalifornia felé vette az irányt, Axl hamarosan követte õt. Egy banda alakításának ötletét forgatták a fejükben...

Nem sokkal a Use Your Illusion után Izzy 1991. november 7.-én kilépett a bandából, a banda összevisszaságára hivatkozva. Azonban 1993-ban, Gilby szerencsétlen motorbaleste után (ti. eltörte a kezét), Izzy beállt Gilby-t helyettesíteni egy koncert (Tel Aviv, Hayarkon Park, 1993. május 22.) erejéig. 1998-ban kiadta szólóalbumát: Izzy Stradlin' And The Ju Ju Hounds, melyen Duff nyomja a basszust.